Over camping De Goede Weide Recreatie

In 1987 besloten de ouders van Alco Teunissen om hun traditionele boerenbedrijf nabij Diever, midden in de Drentse natuur, uit te breiden met enkele campingplaatsen. Zoals het echte boeren betaamt, begon dit bescheiden en kleinschalig, net zoals de boerderij altijd nog traditioneel was gebleven.

Kamperen bij de boer in Drenthe

Je kon letterlijk ‘kamperen bij de boer’. Verse eieren van de eigen kippen en melk van de eigen koeien maakten het plaatje compleet. De boerencamping, in het tegen Friesland aan liggende Drentse dorpje Oude Willem, werd goed bezocht en gewaardeerd. Logisch dus dat het aantal plaatsen gaandeweg wat werd uitgebreid, zodat meer caravans, tenten en campers een mooi plekje midden in Drenthe konden reserveren. Ook kwamen er meer faciliteiten en werd de boerencamping steeds completer.

Veel later kwamen er onder andere twee vakantiehuizen waar een groep samen kan verblijven.

Aly en Alco Teunissen breiden de camping uit

Na enkele jaren werd het bedrijf overgenomen door Alco samen met zijn vrouw Aly. De ontwikkelingen van de camping gingen door met onder andere de realisatie van enkele extra grote ‘comfort’ kampeerplekken. De bedrijvigheid van de boerderij werd afgeschaald en uiteindelijk geheel stop gezet. Hierdoor kon de aandacht geheel worden gericht op de camping, terwijl de typische boerenelementen uiteraard bleven bestaan. De boerderij wordt nog steeds bewoond door de eigenaren en er zijn nog allerlei dieren op het terrein te vinden. De deel kon nu worden gebruikt als fietsenstalling en voor een keurig sanitairgedeelte.

 

Recreatiewoningen

De hooizolder van de boerderij werd omgetoverd tot een groot vakantiehuis dat perfect is voor families of vriendenvakanties tot wel 14 personen. Hoewel de recreatiewoning luxe is uitgevoerd met alle faciliteiten die je wenst, is deze geheel in landelijke ‘boeren’ stijl gebleven. ‘De Hooizolder’, zoals dit vakantiehuis werd genoemd, was al snel regelmatig volgeboekt en daarom werd besloten om in 2021 nog een tweede vakantiewoning te realiseren. Deze is geheel nieuw gebouwd, maar uiteraard helemaal passend in het thema. Dit vakantiehuis voor groepen kreeg de naam ‘De Hooiberg’ en is extra luxe, met voor elke slaapkamer een eigen badkamer en panoramisch uitzicht op het aangrenzende natuurgebied het Drents-Friese Wold.

Wat vinden de gasten?

De kleine camping nabij Diever in Drenthe is erg in trek bij een breed publiek. Gezinnen, maar ook gepensioneerden en families en vrienden genieten op de boerencamping. Wij doen ons best het iedereen goed naar de zin te maken en aan de reacties te merken lukt dat goed. Lees gerust eens de reviews van onze gasten en bekijk alle informatie en foto’s op de website.

Hartelijke groet

Alco en Aly Teunissen, De Goede Weide Recreatie

Alco en Aly Teunissen
camping card svr acsi great stay pinnen wifi