Fries dorpje Appelscha

Appelscha ligt direct naast het mooie natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold waar veel bezoekers van onze camping graag komen om te wandelen, fietsen of vogels en andere dieren te spotten. Een klein stukje verder vind je Appelscha, een Fries dorp met een kleine 5000 inwoners.

Appelscha

In het dorp zijn de nodige winkeltjes en horeca te vinden om de innerlijke mens te verzorgen. In de zomermaanden is het dorp erg in trek bij toeristen, waardoor er een gezellige vakantiesfeer hangt. Daardoor wordt er ook regelmatig iets georganiseerd, zoals markten en er zijn diverse optredens in het primitieve Openluchttheater De Koele. Een leuk idee voor een uitstapje tijdens de vakantie op onze camping, want je bent in nog geen kwartier rijden al op je bestemming. In het dorp zijn ook diverse rijksmonumenten te bekijken, zoals de Brugwachterswoning en de Damsluis.

Unieke formule bij attractiepark Duinen Zathe in Appelscha

Wanneer je met het gezin bij ons op de camping verblijft, is een bezoek aan attractiepark Duinen Zathe een leuk idee. Het park is snel te bereiken vanaf de camping en is zeer geschikt voor wat jongere kinderen met allerlei leuke attracties. Deze zijn deels overgenomen van het voormalige verkeerspark in Assen. Duinen Zathe werkt met een vrijwel unieke all-in formule, wat wil zeggen dat bij de toegangsprijs alles is inbegrepen, ook eten en drinken.

camping card svr acsi great stay pinnen wifi