Nationaalpark Drents Friese Wold

De meeste bezoekers van onze camping kiezen bewust voor een vakantie nabij één van de mooiste natuurgebieden van Drenthe en Friesland. Je vindt bij ons een prachtig uitzicht op de Drentse heidevelden, bossen en kleine meertjes. Nabij de camping bezoek je in een paar minuten met de auto, fiets of zelfs wandelend natuurgebied Drents-Friese Wold. Natuurlijke schoonheid en recreatieve mogelijkheden komen samen in dit nationaalpark. Het uitgestrekte natuurgebied biedt een scala aan recreatiemogelijkheden voor bezoekers van alle leeftijden. Van wandelen en fietsen tot een huifkarrit en wildlife spotten. Je vindt bijvoorbeeld bijzondere planten als dennenorchis, lavendelheide, brede wespenorchis en diersoorten en vlinders, zoals het gentiaanblauwtje, het heideblauwtje en ook vind je er de boommarter en kamsalamander.

Wij zijn erkend* gastheer van het Nationaal park 'Drents-Friese Wold' [IVN-certificaat] en kunnen je dus uitstekend informeren over dit nationaal park en wat het natuurgebied te bieden heeft.

Wandelen / Hiken

Met meer dan 61.000 hectare aan bos, heide, stuifzand en vennen, is het Drents-Friese Wold een wandelparadijs. Er zijn paden die geschikt zijn voor alle niveaus, van korte gezinswandelingen tot meer uitdagende trektochten. Een populaire route is het "Aekingerzand-pad", dat leidt naar het uitgestrekte stuifzandgebied waar wandelaars kunnen genieten van een ongerept landschap, goed te bekijken vanuit uitkijktorens. Wij kunnen je vanuit de camping voorzien van allerlei informatie en adviezen om de natuur in te gaan.

Fietsen

Fietsliefhebbers zullen genieten van de vele fietsroutes die het park doorkruisen. Het netwerk van fietspaden biedt mogelijkheden voor ontspannen tochten door de Drents-Friese bossen en over schilderachtige heidevelden. Voor de meer avontuurlijk ingestelde fietsers zijn er uitdagende mountainbikeroutes. In elk seizoen is er veel te zien in het gebied, doordat de natuur constant verandert.

 

 

Paardrijden, huifkartocht of trekkertram door Drents-Friese Wold

In samenwerking met Huifkarverhuur Estelle is het ook mogelijk het Drents-Friese Wold in te gaan met een door paarden getrokken huifkar of met de trekkertram. Dat is een personenvoertuig getrokken door een tractor. Ook zijn er diverse ruiterpaden uitgezet. Daarnaast zijn er ook routes om met E-choppers de omgeving te verkennen. Hiervoor zijn ook diverse arrangementen samengesteld.

huifkarverhuur rit Natuurgebied Drents-Friese Wold uitzicht natuur

Vogelspotten en Wildlife

Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Drents-Friese Wold. Het park herbergt een breed scala aan vogelsoorten, variërend van roofvogels tot zangvogels. Uitgerust met een verrekijker kun je op zoek gaan naar zeldzame soorten die zich thuis voelen in de diverse verschillende gebieden in het park. Sommige vogels vind je in de bossen en andere op de vlaktes en bij de meertjes. Ook is er een kans om reeën, konijnen en ander wild te spotten.

Bezoekerscentrum

Voor gezinnen biedt het park educatieve en leuke activiteiten om kinderen bewust te maken van de natuurlijke wereld. Bezoekerscentrum Buitencentrum Drents-Friese Wold organiseert regelmatig kindvriendelijke activiteiten, zoals speurtochten en workshops, om jonge geesten te betrekken bij de wonderen van de natuur en in het centrum is ook allerlei informatie te vinden. Het adres is Terwisscha 6A, 8426 SJ Appelscha.

camping card svr acsi great stay pinnen wifi