Omgeving en activiteiten bij camping De Goede Weide in Drenthe

Voor rust, stilte en prachtige natuurgebieden is minicamping De Goede Weide nabij Diever in Drenthe de perfecte kampeerplaats. De plaats waar de camping officieel is gevestigd heet Oude Willem. In 2007 werd Oude Willem door lezers van HP/De Tijd uitgeroepen tot het mooiste plekje in Nederland! Een goede reden om bij ons te komen kamperen. Veel van onze gasten verbazen zich over de vergezichten over Drentse heide, grasvelden en meertjes die je vanaf de camping ziet. Kleine en iets grotere dorpjes zijn nooit heel ver weg en lekker uit eten of winkelen is na een kort ritje dan ook geen enkel probleem.

Nationaalpark Drents-Friese Wold

Vlakbij zie je al de ongerepte natuur van Nationaalpark Drents-Friese Wold. Een prachtig gebied waar dertig (!) routes zijn uitgezet om te kunnen wandelen, fietsen of paard te rijden. Eén van de parels van Nederland!

Lees meer over Nationaalpark Drents Friese Wold

heide en boeren pad in Nationaalpark Drents Friese Wold

Fietsen

Het meebrengen van je (elektrische) fiets is dan ook zeer aan te raden. De camping is voorzien van een overdekte stalling waar je tevens de fiets kunt opladen (op zonne-energie). Vanaf de camping fiets je niet alleen gemakkelijk de bossen van het Drents-Friese Wold in, maar kun je ook één van de dorpjes in de omgeving bezoeken, zoals Appelscha en Diever. Bijvoorbeeld om wat boodschappen te halen, uit eten te gaan of gewoon even fijn rond te kijken. Eventueel kun je ook fietsen bij ons huren. Het is verstandig dit van te voren te regelen.

Wandelen

Wandelaars kunnen hun hart ophalen met de 130 kilometer aan routes in het nabij de camping gelegen natuurgebied Nationaalpark Drents-Friese Wold en het Drenthepad. Maar na een korte rit met de auto zijn nog meer natuurgebieden te bezoeken, bijvoorbeeld in Friesland, want we zijn vlakbij de provinciegrens met Friesland gevestigd.

Fries dorpje Appelscha

Onze camping bevindt zich vlak bij de provinciegrens met Friesland. Steek even de grens over en bezoek bijvoorbeeld Appelscha. Een leuk dorp met onder andere een uniek attractiepark.

Lees meer over Appelscha

Drents dorpje Diever

Diever bezoek je het liefst overdag, want  ‘s nachts spookt het in de Sint-Pancratiuskerk. Althans zo gaat een eeuwenoud verhaal. Verder is Diever een typisch Drents dorpje met zo’n 2200 inwoners.

Lees meer over Diever 

Huifkartocht door Drenthe

Trek de natuur in op echte paardenkracht! Met de bij ons aangesloten Huifkarverhuur Estelle zijn er diverse mogelijkheden om met een kleine groep een huifkartocht te maken waarbij echte Noordse Fjorden de huifkar trekken. Ook kun je mee met de trekkertram, een door een tractor getrokken personenvoertuig om met een groep de natuur te bezichtigen of eventueel een uitgebreid dagprogramma te volgen.

Lees meer over de huifkarrentocht

huifkarverhuur Estelle klaarmaken paarden
e chopper

E-Chopper verhuur

Met stille en veilige elektrische scooters (E-choppers) de natuur of omgeving verkennen is ook mogelijk. Iedereen met een rijbewijs kan gemakkelijk met een E-Chopper op pad en kinderen kunnen achterop bij een volwassene. Een moderne en leuke activiteit voor jong en oud. Er zijn tevens diverse arrangementen. Neem hiervoor contact op.

camping card svr acsi great stay pinnen wifi