Drents dorpje Diever

Onze camping vind je vlakbij Diever. De meeste gasten brengen dan ook een bezoek aan het dorp en halen er hun boodschappen, maar er is meer te zien.

Kerk van Diever

De grootste bezienswaardigheid van Diever is de Sint-Pancratiuskerk. De kerk staat bekend als één van de mooiste van Drenthe en een bezoekje aan Diever is dan ook niet compleet zonder ook de kerk te bezichtigen. Volgens de overlevering spookt het in de kerk, maar gelukkig alleen ‘s nachts. Olde Böppe, een gemene Schulte, kon door zijn vervelende daden na zijn dood geen rust vinden en spookt in de nacht rond in de kerk.

Brink

Aan de ouderwetse brink vind je, behalve de kerk, ook het voormalige gemeentehuis, een Schultehuis (tegenwoordig het OERmuseum) en korenmolen De Vlijt. Er zijn gezellige terrasjes te vinden en een etentje in Diever behoort tevens tot de mogelijkheden.

Onderduikershol en hunebed nabij Diever

Even buiten Diever, in natuurgebied Berkenheuvel ligt een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog en aan de Groningerweg 3 vind je een hunebed. Wanneer je in Drenthe bent, hoort een bezoek aan een hunebed uiteraard op het To-do-lijstje.

Shakespeare

Een bekend evenement in Diever is de jaarlijkse uitvoering van stukken van Shakespeare in het speciale Shakespeare Theater Diever. Deze uitvoeringen worden zeer goed bezocht en we mogen op onze boerencamping jaarlijks gasten verwelkomen die speciaal hiervoor een camping nabij Diever zoeken. Let wel op; de uitvoeringen zijn zo populair dat deze vaak zijn uitverkocht. Reserveer dus tijdig.

camping card svr acsi great stay pinnen wifi